Un nou hotel ibis Styles se va deschide în Făgăraș, România

Accor, lider mondial în industria ospitalității, anunță semnarea recentă a unui acord de franciză cu Leader D.G.S. Construct S. R. L. pentru deschiderea unui nou hotel ibis Styles în Făgăraș. Hotelul, situat în inima României, va fi primul afiliat unui lanț internațional din oraș. Proprietatea își va primi primii oaspeți în trimestrul al treilea al anului 2024. 

Hotelul ibis Styles Făgăraș Citadel va avea 68 de camere, inclusiv camere de familie și camere pentru oaspeții cu dizabilități, un hub social la parter, o zonă de primire, un bufet pentru micul dejun, un spațiu de prezentare pentru gustări, precum și o zonă de relaxare multifuncțională. Oaspeții vor beneficia, de asemenea, de o parcare exterioară și de o sală de conferințe. Hotelul intra pe piață după renovarea majoră a unei proprietăți existente.

Situat pe strada Negoiu nr. 5, hotelul se află la câteva minute de drumul european E68 și la câțiva pași de Cetatea Făgăraș, principala atracție turistică a orașului. Făgărașul este ușor accesibil atât cu mașina, prin DN1, E60 și Autostrada A3, cât și cu trenul. Orașul se află la aproximativ 244 Km, distanță de București, 78 Km de Sibiu și 66 Km de Brașov prin E68. Cele mai apropiate aeroporturi sunt: Sibiu, 79 Km, Târgu Mureș, 130 Km, București, Otopeni, 213 Km. Cetatea Făgărașului, Transfăgărășanul, Cascadele Capra și Bâlea, Lacul Bâlea de lângă Transfăgărășan, Castelul de lut Valea Zânelor sunt câteva dintre atracțiile pitorești naturale, istorice și etnografice spre care noul hotel deschide căi de explorare.

Autoritatea locală din Făgăraș pe care o reprezint sprijină parteneriatele dintre firmele antreprenorilor locali dinamici cum este Leader D.G.S. Construct SRL și actori globali cum este Accor Group, care-și propun sa aducă excelența si bunele practici în industria ospitalității la noi acasă. Primul hotel afiliat la un lanț hotelier internațional din orașul nostru va poziționa Municipul Făgăraș pe harta internațională a turismului de leisure dar și de tranzit și de afaceri.” a declarat Gheorghe Sucaciu, Primarul orașului Făgăraș.

„ibis Styles este unul dintre cele mai creative și optimiste branduri ale Accor. Este special în sensul că îmbracă un concept inedit și surprinzător în fiecare destinație și invită călătorii să exploreze arta, istoria și cultura fiecărui loc în parte. Mai mult, ibis Styles reflectă, de asemenea, angajamentul Accor privind calitatea produselor și nivelul ridicat al serviciilor, care contribuie la atractivitatea orașului.” – spune Maria Drăgulin – Director de Dezvoltare Accor România, Bulgaria, Republica Moldova și Republica Cehă.

„Familia noastră și-a dorit mereu sa dezvolte și o afacere care să completeze oferta turistică generoasă a Făgărașului. Vine un moment în care vechiul și noul își dau mâna, pentru a face loc unor experiențe noi, amintiri și emoții de neuitat. Prin parteneriatul nostru cu Accor, nu numai că aducem un hotel nou și modern în Făgăraș, dar dăm o nouă viață uneia dintre clădirile sale fermecătoare și împrejurimilor sale. După deschidere, sotia mea, Claudia Mardale, avocat de profesie, va coordona toată activitatea juridică a hotelului. În calitate de constructori, suntem onorați să reclădim o bucată din orașul nostru.” – a afirmat Virgil Mardale, reprezentant al Leader D.G.S. Construct S.R.L.

„Făgărașul este un punct de atracție turistică și se găsește pe ruta majorității circuitelor turistice de incoming și acest nou hotel va aduce mulți turiști de leisure și afaceri în oraș. A fost un proces de selecție a operatorului și suntem încântați ca o companie internațională precum Accor va fi prezentă în această locație. Totodată, echipa noului hotel va beneficia de acces la formare profesională la cel mai înalt nivel.” – a comentat Mircea Drăghici, Managing Partner EST Hospitality, consultantul acestui proiect.

Partea juridica a contractului de operare cu Accor Group a fost asigurată pentru Leader D.G.S. Construct S.R.L. de către avocat Lucian VIŢELARU și avocat Grațiela GRUIA.

Despre ibis styles

Designul creativ și atmosfera ludică sunt ceea ce îi întâmpină pe călători când stau la ibis Styles. Cu un concept de design unic construit în jurul unei teme precise și o abordare încrezătoare și optimistă, hotelurile ibis Styles oferă ospitalitate simplă, contemporană și economică. Personalul prietenos se bucură să îi surprindă pe oaspeți cu mici detalii extra pentru ca fiecare sejur să fie unic și memorabil. Cuplurile, familiile, călătorii singuri și oaspeții de afaceri sunt întâmpinați cu căldură în cele peste 560 de hoteluri ibis Styles cu design unic, în peste 45 de țări. ibis Styles face parte din Accor, un grup de ospitalitate lider la nivel global ce cuprinde peste 5.000 de hoteluri și 10.000 de restaurante și baruri din 110 țări.

ibis.com | all.accor.com | group.accor.com

DESPRE ACCOR

Accor este un grup hotelier, lider mondial în domeniul ospitalității augmentate ce cuprinde peste 5.300 de hoteluri și 10.000 de restaurante și baruri din 110 țări. Grupul are unul dintre cele mai diverse și integrate ecosisteme de ospitalitate din industrie, ce cuprinde branduri de lux și premium, soluții ce se adresează segmentelor midscale și economic, concepte de lifestyle unice, spații de divertisment și cluburi de noapte, restaurante și baruri, reședințe private, proprietăți ce oferă cazare pentru grupuri, servicii de concierge, spații de co-working și multe altele. Accor se mândrește, de asemenea, cu un portofoliu de neegalat de mărci proprii și cu aproximativ 230.000 de membri ai echipei la nivel mondial. Clienții se bucură de programul de loialitate al companiei, ALL – Accor Live Limitless – care oferă acces la o mare varietate de beneficii, servicii și experiențe. Prin inițiativele Planet 21 – Acting here, Accor Solidarity, RiiSE și ALL Heartist Fund, grupul stimulează practicile pozitive, printr-o conduită de afaceri etică, promovează turismul responsabil, sustenabilitatea mediului înconjurător, implicarea în comunitate, diversitatea și incluziunea. Fondată în 1967, Accor SA are sediul central în Franța și este listată public la Bursa de Valori Euronext Paris (cod ISIN: FR0000120404) și pe piața OTC (Ticker: ACRFY) din Statele Unite. Pentru mai multe informații, vizitează group.accor.com sau urmărește Accor pe Twitter, Facebook, LinkedIn și Instagram.