Vivid Money, platforma financiară prezentă și în România, atrage o investiție de 100 milioane de euro

Platforma financiară Vivid din Berlin care și-a anunțat recent lansarea pe piața din România, a atras o finanțare de 100 milioane de euro, tranzacție care evaluează compania la 775 milioane de euro, mai mult decât dublu față de ultima evaluare. Investiția de tip Series C a fost coordonată de Greenoaks Capital, cu participarea Ribbit Capital și a SoftBank Vision Fund 2.

Fondurile atrase vor fi utilizate pentru a extinde serviciile Vivid bancare și de investiții, cu scopul transformării ecosistemului Vivid într-o comunitate în care clienții vin la bancă, economisesc, investesc și învață despre situația lor financiară. De asemenea, noua finanțare va accelera procesul de recrutare în birourile companiei din Europa cu scopul îmbunătățirii produsului, cu investiții noi în marketing și pentru crearea de conținut nou educațional. Vivid a intrat în România anul trecut în noiembrie și își propune să ajungă la 30.000 de clienți activi pe piața locală până la finele anului 2022.

Lansarea în România a pus, pentru început, la dispoziția utilizatorilor funcția de investiții a Vivid, care include investiții fracționate fără comision în acțiuni americane și europene și investiții fracționate în metale prețioase precum aurul și argintul. Prin intermediul monedelor fracționare, Vivid oferă, de asemenea, investiții în criptomonede precum BTC, ETH sau LTC. România este cea de-a 7-a țară în care Vivid se dezvoltă internațional, după ce s-a lansat deja în Germania, Franța, Spania, Italia, Portugalia și Slovenia.

Noua investiție vine într-un moment în care Vivid Money a reușit o creștere accelerată în primul an de activitate, prin scalarea volumului de tranzacții și extinderea bazei de utilizatori. Vivid Money a înregistrat o creștere de cinci ori în comparație cu ultima finanțare atrasă din partea investitorilor și a depășit pragul de 500.000 de clienți. În 2021, lansarea produselor noi a generat o creștere de 25 de ori a veniturilor Vivid Money.

“Clienții noștri își doresc mai mult de o aplicație bancară. Vor un loc în care să economisească, să investească și să își organizeze situația financiară personală. Viziunea noastră este să devenim locul în care toate aceste activități să fie posibile. Mă bucur că SoftBank Vision Fund 2 ni s-a alăturat grupului de investitori și că vom continua dezvoltarea companiei alături de partenerii investiționali Greenoaks și Ribbit”, a declarat Artem Iamanov, co-fondator al Vivid Money.

“Vivid Money a reușit în doar un an de zile să devină una dintre cele mai apreciate platforme bancare la nivel european, ce permite utilizatorilor să-și administreze finanțele personale într-o singură aplicație. După ce am investit încă de anul trecut, am remarcat dezvoltarea rapidă a noilor produse și creșterea numărului de clienți. Credem că ne aflăm încă în prima fază a revoluției bancare și prin urmare vom susține parteneriatul cu Vivid în procesul de scalare a companiei”, a declarat Patrick Backhouse, partener la Greenoaks.

Vivid și-a lansat platforma financiară în Germania în 2020, oferind o soluție bazată pe o singură aplicație care urmărește să elimine granițele dintre economisire, cheltuieli și investiții. Compania își propune să ofere clienților din întreaga Europă o experiență prin care sa ajute utilizatorii să economisească bani și să ia decizii de investiții inteligente cu ajutorul serviciului de educație financiară disponibil în aplicație. Noua finanțare urmează unei runde de investiții Series B din anul 2021, care a evaluat atunci compania Vivid la 360 milioane de euro.

Despre Vivid

Vivid este prima platformă de servicii financiare care reunește într-o singură aplicație toate nevoile zilnice legate de bani. Vivid oferă o soluție ușoară, flexibilă și transparentă pentru a-i ajuta pe clienți să își crească averea. Compania își propune să ofere clienților din Europa  o gamă largă de servicii financiare fără comisioane inutile.

Vivid a fost fondată la Berlin în 2019 de Artem Yamanov și Alexander Emeshev și este formată dintr-o echipă internațională, înalt calificată, de peste 300 de angajați în birourile din Berlin, Dublin, Amsterdam și Moscova. Aplicația, serviciul pentru clienți și procesele de întreținere și dezvoltare ulterioară a aplicației au fost testate și premiate de TÜV-Süd. După numai un an, Vivid a strâns deja peste 200 de milioane de euro de la investitori renumiți, printre care Ribbit Capital și Greenoaks Capital, și este evaluată în prezent la 775 de milioane de euro.