Auchan susține și implementează acțiunea Guvernului de reducere a prețurilor la alimentele de bază și acordă reduceri suplimentare la peste 100 de produse

În cadrul misiunii sale, Auchan acordă o importanță deosebită protejării puterii de cumpărare a clienților, prin prețurile mici oferite zi de zi, prin cele peste 2.000 de promoții săptămânale, prin produsele marca Auchan sau cele exclusive care au un excelent raport calitate-preț, prin acțiunile comerciale, precum și prin diverse servicii gratuite.

În contextul acțiunii Guvernului României prin Ordonanța de Urgență privind instituirea unei măsuri cu caracter temporar de combatere a creşterii preţurilor la unele produse agricole şi alimentare, Auchan s-a asigurat nu doar de deplina ei aplicare, dar a și implementat o reducere suplimentară de preț pentru o bună parte dintre produsele vizate de actul normativ, cu scopul de a asigura un efect și mai puternic al acestei acțiuni, pe perioada ei de aplicare.

Protejarea puterii de cumpărare a românilor prin oferirea de prețuri mici și soluții de economisire concrete, a fost și rămâne o prioritate pentru noi. În cadrul acțiunii derulate de Guvern, nu doar implementăm cerințele legale conform OUG, ci facem și un efort important pentru a oferi reduceri suplimentare în beneficiul clienților noștri”, a declarat Tiberiu Dănețiu, Director Marketing Auchan România.

Redăm mai jos, cu titlu de informare, câteva exemple de produse din cele peste 100 la care sunt aplicate măsuri suplimentare de susținere din partea Auchan. Produsele fac parte din sfera de aplicare a Ordonanței de urgență nr. 67/2023 privind instituirea unei măsuri cu caracter temporar de combatere a creșterii a prețurilor la unele produse agricole și alimentare. Precizăm faptul că prețul aplicat înainte de OUG se referă la prețul uzual al produsului (în afara acțiunilor promoționale sau a unor acțiuni speciale) practicat anterior aplicării actului normativ, prețul după OUG se referă la prețul de revânzare după aplicarea ordonanței și care integrează și reducerea suplimentară oferită de Auchan ca parte a angajamentului său de susținere a acțiunilor Guvernului cu privire la unele produse de bază.

Produs Preț înainte de OUG (fără a lua în considerare situațiile promoționale)  (LEI) Preț după OUG și acordare reducere suplimentară Auchan (LEI) % scădere de preț conform mecanismului de calcul stabilit prin OUG și ulterior aplicării susținerii Auchan 
FAINA ALBA 000 BOROMIR 1 KG 4,8 lei 3,9 lei -18%
MALAI SUPERIOR BOROMIR 1 KG 6 4,9 -18%
ULEI DE FLOAREA SOARELUI DE PRAJIT UNTDELEMN DE LA BUNICA  1 L 11,89 9,9 -16%
ZAHAR CRISTAL MARGARITAR 1 KG 6,49 5,5 -15%
BRANZA TELEMEA MONOR VRAC 52,3 41,72 -20%
OUA DE GAINA AUCHAN MARIME M COD 1 10 BUCATI 12,5 10,9 -12%
LAPTE DE CONSUM PRODLACTA, 1.5% GRASIME 1 L 5,56 4,9 -11%
IAURT 3.5% GRASIME MULLER 125 G 1,85 1,65 -10%
PAINE PAVE AUCHAN 500G 3,4 3 -11%
SPINARI CU ARIPI DE PUI AUCHAN KG 8,5 7,6 -10%

Pentru a ne asigura de informarea corespunzătoare și corectă a clienților Auchan, toate produsele cu preț redus care fac obiectul OUG vor putea fi ușor de identificat la raft, fiind marcate cu o etichetă specială.

Conform OUG 67/2023, produsele agricole și alimentare care fac subiectul acestui proiect sunt:

 • Pâine albă simplă cu gramaj cuprins între 300-500 grame, fără specialități
 • Lapte de vacă de consum 1L, grăsime 1,5% cu excepția UHT
 • Brânză telemea de vacă vrac
 • Iaurt simplu din lapte de vacă, 3.5% grăsime, cu gramaj maxim 200 grame
 • Făină albă de grâu ”000” 1 Kg
 • Mălai 1 kg
 • Ouă de găină calibrul M 10 buc.
 • Ulei de floarea-soarelui 1L
 • Carne proaspătă pui (Carne pui, în aplicarea prezentei ordonanțe de urgență, înseamnă: pui întreg, tacâmuri de pui, pulpe pui întregi cu os și aripi pui, varianta standard)
 • Carne proaspătă porc (Carne porc, în aplicarea prezentei ordonanțe de urgență, înseamnă: carne porc lucru, pulpă porc cu os și fără os, spată de porc)
 • Legume proaspete vrac (Legume proaspete vrac, în aplicarea prezentei ordonanțe de urgență, înseamnă: roșii, ceapă, castraveți, fasole uscată, morcovi, ardei gras Bianca și ardei kapia.)
 • Fructe proaspete vrac (Fructe proaspete vrac, în aplicarea prezentei ordonanțe de urgență, înseamnă mere roșii și mere golden, prune, pepene roșu, struguri de masă)
 • Cartofi proaspeți albi vrac
 • Zahăr alb tos 1 Kg

Despre Auchan România

Auchan România are în portofoliu peste 400 de magazine, cuprinzând 33 de hipermarketuri, 6 supermarketuri și 370 de magazine de ultra-proximitate MyAuchan, din care peste 360 în stațiile Petrom, cât și magazinul online auchan.ro. Cu o cifră de afaceri cu taxe în 2022 de peste 1,2 miliarde de Euro, Auchan propune locuitorilor din orașele în care sunt prezente magazinele sale un comerţ modern, de calitate, cu cele mai largi game de produse şi un concept de discount responsabil, cu toate preţurile mici, în fiecare zi. Auchan este certificat Customers’ Friend și a primit statutul Customers’ Friend – Superior Excellence.