Coface își extinde portofoliul de servicii pe piața din România și lansează Asigurările de Garanții

În calitate de Asigurator, Coface vine în sprijinul companiilor cu noi instrumente de garantare care le vor ajuta să participe, în condiții de siguranță, la procedurile de achiziții publice. Asigurările de garanții de la Coface reprezintă alternativa optimă la scrisoarea de garanție bancară și sunt dedicate companiilor care derulează contracte de achiziții publice.

Principalele avantaje ale asigurărilor de garanții de la Coface:

  • procesul de obținere a polițelor de garanție este mult mai rapid și presupune costuri totale mai mici pentru asigurat
  • facilitează accesul la contractele de achiziții publice
  • protejează capitalul de lucru și lichiditățile companiilor si nu implică blocarea unor sume de bani sau a altor tipuri de active aflate în patrimoniul companiei
  • nu afectează gradul de îndatorare sau alți indicatori financiari analizați de bănci la nevoia de finanțare a capitalului de lucru;
  • îmbunătățesc structura bilanțieră și ajută la utilizarea eficientă a resurselor companiei

Lansarea diviziei de Asigurări de Garanții vine după un an marcat de provocări fără precedent și ca un pas firesc în dezvoltarea Coface pe piața din România. Continuăm astfel să sprijinim companiile prin servicii complexe de management al riscului, completând oferta noastră cu instrumente de garantare menite să vină în întâmpinarea nevoilor firmelor care participă la procese de achiziții publice. Acest produs este răspunsul și contribuția Coface la necesitatea firmelor de a participa în condiții de siguranță la depunerea ofertelor, încheierea și derularea acestui tip de contracte”, a declarat Eugen Anicescu, Country Manager, Coface România.

Orice companie care intenționează să încheie contracte cu statul este obligată să constituie garanția de participare la licitație și garanția de bună execuție. Coface oferă următoarele tipuri de garanții:

Asigurarea de garanție pentru participare la licitații reprezintă un instrument de prezentare a ofertei, care are drept scop protejarea autorității contractante (Beneficiar) față de riscul unui comportament necorespunzător al ofertantului (Asiguratului) pe toată perioada implicării sale în procedura de atribuire.

Asigurarea de garanție pentru buna execuție a contractului se constituie de către Asigurat în scopul asigurării autorității/entității contractante (Beneficiar) de îndeplinirea cantitativă, calitativă și în perioada convenită a contractului sectorial/contractului subsecvent. Această asigurare se adresează furnizorilor și prestatorilor de servicii, precum și companiilor de construcții.

Asigurările de garanţii Coface repre­zintă alternativa mai rapidă şi mai convenabilă faţă de scrisoarea de garanţie bancară. Prin acest nou produs răspundem nevoilor reale din piață și facilităm participarea companiilor la procedurile de achiziții publice oferind numeroase avantaje. Sunt încrezător că noua divizie va oferi suportul necesar, prin servicii specializate, în protecția și dezvoltarea afacerilor”, a adăugat Mihuț Mărculescu, Head of Bonding Department, Coface România.

Noile asigurări de garanții se adresează companiilor înregistrate în România/în alte state din Uniunea Europeană sau asocierilor de companii înregistrate în România sau în alte state din UE.

 

Coface: for trade – Dezvoltăm afaceri împreună

Cu 75 de ani de experiență și cea mai extinsă rețea internațională de specialiști, Coface este unul dintre liderii în domeniul asigurărilor de credit și de servicii complementare precum Factoring, Colectare de creanțe, Asigurări Single Risk, Bonding și Informații de afaceri. Experții Coface lucrează în centrul economiei mondiale, sprijinind 50.000 de clienți să construiască afaceri de succes, în creștere și dinamice. Coface ajută companiile să ia decizii de creditare. Serviciile și solutiile îmbunătățesc capacitatea acestora de a vinde prin protejarea lor împotriva riscului de neplată atât pe piețele interne, cât și pe piețele de export. În 2020, Coface a avut aproximativ 4.450 de angajați și a înregistrat o cifră de afaceri de 1,45 miliarde de euro.