Compania românească CrypoDATA Tech vrea să revoluționeze piața globală de informații digitale prin intermediul proiectului Edain

Compania românească CryptoDATA Tech și compania parteneră în proiectul Edain, Prisma Analytics GmbH (Germania), au găzduit pe 11 Decembrie 2021, prima ediție a evenimentului “Global Knowledge Revolution” în Dubai, Emiratele Arabe Unite. În cadrul evenimentului s-au reunit lideri de companii europene cu scopul de a crește gradul de awareness asupra tehnologiei inovatoare din spatele proiectului Edain, menită să accelereze progresul uman, oferind acces egal utilizatorilor din întreaga lume la cunoștințe aplicabile și acționabile disponibile în Knowledge Vault. 

“CryptoDATA a înțeles încă din anul 2015 că tehnologia Blockchain este mai mult decât ceea ce se vede, mai mult decât o simplă tehnologie cu aplicabilitate într-un singur domeniu. Am început să cercetăm și am reușit să descoperim modalități de implementare în domeniul securității cibernetice. Pentru noi, unul dintre cele mai ambițioase proiecte care suntem implicați este reprezentat de parteneriatul cu Prisma Analytics GmbH pentru construirea ecosistemului Edain ca specialiști în tehnologia Blockchain și securitate cibernetică. Împreună cu partenerii noștri am dezvoltat ecosistemul Edain ca mijloc de a oferi fiecărui om, oriunde în lume, libertatea de alegere”, a declarat Ovidiu Toma, CEO-ul CryptoDATA Tech. 

Printre speakerii din cadrul evenimentului se numără co-fondatorul și CEO al CryptoDATA Tech – Ovidiu Toma, fondatorul și CEO al Fundației UNGSII – Roland Schatz, fondatorul și CEO al Grupului Patentpool Germania – Dr. Heiner Pollert, Specialist FX & MM al Refinitiv – London Stock Exchange Group (LSEG) – Konstantinos Pogiatzis, CEO Prisma Analytics GmbH – Sebastian Poetzsch, creatorul C+8 Technology® – Dr. Hardy F. Schloer, Lead Social Scientist la Prisma Analytics GmbH – Dr. Adela Fofiu, Technical Solution Architect la CryptoDATA Tech – Andrei Stănescu și Head of Artificial Intelligence la CryptoDATA Tech – Felix Negoiță. 

La două luni de la lansarea oficială a proiectului Edain Technologies (disponibilă aici), CryptoDATA Tech, partener în dezvoltarea aplicațiilor bazate pe tehnologia C+8 și implementarea tehnologiei Blockchain pentru tranzacționarea cheilor de licență tranzacționabile EAI în sistemul Edain și Prisma Analytics GmbH, dezvoltator al tehnologiei C+8, au găzduit evenimentul “Global Knowledge Revolution” pentru a marca și prezenta progresul realizat în dezvoltarea capacității sistemului Edain de a converti date brute în cunoștințe utilizabile și acționabile, care să contribuie ca factori determinanți în diverse procese de decizie.

“Acest eveniment marchează progresul nostru către obiectivul final: furnizarea de cunoștințe ca utilitate pentru fiecare om cu acces la internet. Asta ne dorim să facem cu Edain și Knowledge Vault. Construim primul depozit de cunoștințe, cu adevărat global, centralizat, care ne va furniza tuturor aceeași capacitate de a rezolva probleme, oferind date pe care ne putem baza, procesate și disponibile oricând astfel încât să putem primi răspunsurile pe care le căutăm aproape în timp real”, a declarat Sebastian Poetzsch, CEO Prisma Analytics GmbH.

În termeni simpli, Edain Technologies vrea să acumuleze cât mai multe informații existente în mediul digital într-un Knowledge Vault bazat pe tehnologia proprie (C+8), să le proceseze, să le interpreteze cu ajutorul inteligenței artificiale, și apoi să le vândă, într-un format ușor de înțeles și extrem de ușor de adaptat la cerințele fiecăruia, atât către utilizatorilor obișnuiți, cât și investitorilor sau companiilor interesate de big data sau market research în general. Așadar, proiectul vrea cuantificarea datelor existente în mediul digital într-o formă tangibilă.

Alte companii implicate în proiect sunt Dell Technologies (partener pentru infrastructura hardware), furnizorul de date Refinitiv (parte a London Stock Exchange Group) și Patentpool Group (partener de lungă durată al Prisma Analytics).

Mai multe informații despre proiectul Edain sunt disponibile pe website: https://edain.ai/ și canalul de YouTube Edain: https://bit.ly/3oWd24g