Conferința PRIA Environment va avea loc pe 6 aprilie 2023, de la 9,30, la Biblioteca Națională a României, sala Mircea Eliade

PRIAevents, alături de partenerii principali: RER GROUP, RETIM, GREEN GROUP, TOMRA, ARAM, ASRO, Asociația OIREP Ambalaje, Coaliția pentru Economia Circulară, RUCODEM, ASPAPLAST, cu sprijinul ANRSC, organizează conferința PRIA Environment în 6 aprilie 2023, de la 9,30, la Biblioteca Națională a României, sala Mircea Eliade, în blv. Unirii nr. 22 – una dintre cele mai importante platforme de dezbateri despre cele mai semnificative teme de mediu organizată în acest an.

În cadrul acestei ediții a conferinței Pria Environment vor fi împreună companiile din domeniul mediului, producătorii, retailerii și autoritățile centrale și locale, iar discuțiile se vor concentra pe temele esențiale de mediu precum: Ord. 133, Ord. 125, taxa pe plastic și alte teme relevante la momentul actual.

În 29 septembrie 2022 a fost adoptată Ordonanța  de urgență nr. 133 privind regimul deșeurilor, precum și a Legii serviciului de salubrizare a localităților nr. 101/2006. Ce implică aceasta și ce trebuie să știe companiile? Rolul ANRSC, al primăriilor și al companiilor.

De asemenea, este foarte important de discutat despre taxa pe plastic și cine o va suporta, dar și despre Ordonanța 125 și tot ceea ce implică ea.

Așadar, sunteți invitați să îi întâlniți pe cei mai importanți oameni din domeniu, să participați la un eveniment interactiv, intrând în dialog, astfel încât la finalul acestuia să existe propuneri concrete și idei trasate. Totodată, vom vedea cum atingem țintele de colectare și cum putem să transpunem cât mai eficient legislatia UE în cea națională.

AGENDA

9,30 – 10,00 –  Înregistrarea participanților și welcome coffee

10,00 – 12.30 – Panel interactiv de dezbateri

Colectarea deșeurilor și reciclarea  

Ordonanța  de urgență nr. 133 din 29 septembrie 2022. Rolul ANRSC

Vor fi atinse anul acesta țintele? Care este părerea mediului de business? Ce măsuri mai pot lua autoritățile? Forecast pentru 2023

Responsabilitatea companiilor din Romania, a populației, a asociațiilor de locatari/proprietari? Cum se poate crește conștientizarea în rândul companiilor și al populației?

Rolul organizatiilor care implementeaza obligatiile privind raspunderea extinsa a producatorului in domeniul gestionarii deșeurilor?

Ce pot face companiile de reciclare, de colectare,  autoritățile locale și cum arată astăzi sistemul pay as you throw astazi?

Aplicațiile si tehnologia în general pentru o mai mare transparență în acest sector?

Taxa pe plastic

Obligațiile pentru aceasta trebuiau îndeplinite de acum câțiva ani

Cine va suporta această taxă și cum?

Care va fi rolul autorităților, dar al producătorilor, al comercianților și al celorlalte ențități?

Răspunderea extinsă a producătorului

Modalitatea de gestionare a ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje, cu modificările și completările ulterioare, organizațiile autorizate să implementeze obligațiile privind răspunderea extinsă a producătorului

Gestionarea tuturor deșeurilor de echipamente electrice și electronice, denumite în continuare DEEE, provenite de la EEE respective

depozitarea deșeurilor, prin care sunt reglementate garanția financiară de mediu, fondul pentru închiderea și monitorizarea postînchidere a depozitului de deșeuri, precum și modul de constituire a acestora pentru depozitele existente la data intrării în vigoare a Ordonanței Guvernului nr. 2/2021

LECTORII care au confirmat:

Barna TÁNCZOS – Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor  

Ionel TESCARU – Președinte, ANRSC

Alin Cristian MOS – Vicepresedinte, Consiliul Județean Timiș/ Presedinte ADID Timiș

Cosntantin TOMA – Președinte Executiv, Asociația Municipiilor din România și Primar Buzău

Radu MERICA – Director General, RER Ecologic Group

Dan PASCU – Director General, RETIM Ecologic Service

Alin Vișan Președinte, Asociația Română pentru Ambalaje și Mediu (ARAM)

Constantin DAMOV Președinte, Coaliția pentru Economia Circulară/ Președinte Green Group

Geanin ȘERBAN – Președintele Asociației OIREP Ambalaje

Constantin OPRAN – Președintele, ASPAPLAST

Moderator: Raluca VOIVOZEANU – CEO, PRIA Conferences

12.30 – 13.00Q&A. Concluzii 

Beneficiile:

PRIA Environment Conference reprezintă reuniunea companiilor, specialiștilor și autorităților implicate în protecția mediului în Romania.

În cadrul conferinței online PRIA Environment din 6 aprilie 2023 veți beneficia de aflarea noutăților legislative, de analize la un nivel înalt și de studii de caz. Veți avea ocazia să interacționați cu cei mai importanți lectori din domeniu dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleași subiecte ca și voi, de a afla cum pot vă ajuta consultanții juridici, de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs.

Exemplele, studiile de caz și noutățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfășurați. Stabiliți contacte și încheiați parteneriate. Abordați subiectele pe care considerați că este important să le dezbateți și schimbăm împreună legislația. Vă asociați cu unul dintre cele mai apreciate branduri de evenimente de business din România, Republica Moldova și Bulgaria.

Pentru a vă înregistra, va rugăm să completați- https://priaevents.ro/inregistrare-pria-environment-conference-6-aprilie-2023/.

Mai multe detalii pe www.priaevents.ro.