Gala Premiilor Business Press 2013

Păstrând tradiţia celor 13 ani de activitate, grupul Business Press a organizat o nouă ediţie a Galei de decernare a Premiilor Business Press. Evenimentul a avut loc pe 5 decembrie a.c. în Salonul Aristocrat al Restaurantului Cocoşu Roşu din Bucureşti.

Noutatea din acest an a fost reprezentată de organizarea galei de premiere împreună cu Conferinţa tematică Business Press Agricol, manifestare ajunsă la ediţia a V-a. La dezbaterile conferinţei au fost prezenţi reprezentaţi ai Ministerului Agriculturii, Administraţiei Prezidenţiale, Asociaţiilor Producătorilor Agricoli, precum şi consultanţi, fermieri, manageri ai companiilor de profil şi jurnalişti din presa agricolă.

Din prezidiul conferinţei au făcut parte domnii Achim Irimescu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Rădulescu, consilier prezidenţial, Laurenţiu Baciu, preşedintele LAPAR şi doamna Otilia Manta, preşedintele Grupului Român pentru Investiţii şi Consultanţă.

Organizată sub deviza „Agricultura – Viitorul României” conferinţa Business Press Agricol a avut ca teme de discuţie “Politica Agricolă Comună 2014 – 2020”, “Soluţii pentru problemele fermierilor” şi “Tehnologii aplicate prin atragerea de fonduri europene”.

În deschiderea evenimentului, doamna Georgeta Beldiman, directorul general al Business Press a declarat: “După cum ştim cu toţii, o agricultură modernă şi efientă are nevoie de cercetare, inovaţie, tehnologie de ultimă generaţie, inputuri de calitate – hibrizi aclimatizaţi, tratamente personalizate fiecărui hibrid, dar şi echipamente şi utilaje performante. Pentru ca toate aceste lucruri să se întâmple, avem nevoie, în primul rând, de o politică agricolă reală şi bine implementată, astfel încât, economicul şi businessul să influenţeze politicul, şi nu invers.”

După discuţiile specialiştilor din agricultură şi din industria agro-alimetară a urmat Gala de decernare a Premiilor Business Press, în care s-a pus un accent deosebit pe recunoaşterea şi premierea instituţiilor şi marilor firme care au un rol important în dezvoltarea mediului de afaceri, precum  şi pe evidenţierea companiilor producătoare din România, un domeniu care are nevoie de mult mai multă susţinere şi apreciere atât din partea autorităţilor, cât şi a celor implicaţi în activitatea economică din ţara noastră.

„Vom premia la această ediţie nu numai cele mai valoroase iniţiative economico-financiare din mediul de afaceri sau cele mai eficiente activităţi manageriale, dar şi efortul companiilor care produc în România, pe piaţă tot mai puţin stabilă. Ne dorim ca premiile acordate să reprezinte o recunoaştere a muncii, eforturilor, iniţiativelor, investiţiilor şi performanţelor dumneavoastră” – a mai adăugat doamna Georgeta Beldiman.

Premiile de Excelenţă Business Press au fost înmânate de către domnul secretar de stat Achim Irimescu. Printre laureaţi s-au aflat: Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, condusă de domnul prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, premiul pentru aportul semnificativ adus în promovarea şi susţinerea mediului de afaceri, Primăria Sectorului 1, primar Andrei Chiliman, premiul pentru cel mai eficient management din administraţia locală, Grupul de firme Erbaşu, Grupul de firme Mari Vila, importante asociaţii din domeniul agricol, precum şi fermieri şi specialişti din învăţământul superior agronomic.

De asemenea, printre premianţii acestei ediţii s-au regăsit firme producătoare din mediul de afaceri: Astra Vagoane Călători, URB Rulmenţi Suceava, Ruukki România, Romvac Company, Hofigal Export-Import, Boromir, Titan SA, Cotnari, Sonimpex Topoloveni, Carmangeria Godac, dar şi companii de renume care vin în sprijinul agriculturii cu produse de protecţia plantelor, seminţe de calitate şi utilaje performante: Alcedo, Bayer, Caussade Semences România, DuPont România, Limagrain România, Naturevo, Nufarm România, Pioneer Hi-Bred România, Syngenta Agro, Agri Tocan, Agromec Ştefăneşti, Kongskilde, MAP – Maşini Agricole Performante, Maschio Gaspardo România, NHR Agropartners şi altele.

Festivitatea de premiere a fost completată de un moment artistic, susţinut de Valeria Arnăutu,  cunoscută interpretă de muzică populară din zona Banatului, şi s-a încheiat cu o paradă de modă prezentată de creatoarea Ilinca Butucea, cea care, de altfel, a asigurat şi vestimentaţia organizatorilor.