În 2022, SIGNAL IDUNA și-a consolidat poziția în topul asigurătorilor și înregistrează creșteri semnificative ale business-ului, prin cele două companii prezente în piața asigurărilor din România

  • Compania SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE rămâne liderul segmentului asigurărilor de sănătate din România, înregistrând o creștere de 45% a primelor brute subscrise comparativ cu anul 2021
  • Compania SIGNAL IDUNA ASIGURĂRI (redenumită în urma achiziției ERGO Asigurări) a înregistrat în anul 2022 o creștere a volumului de prime brute subscrise de 30%, comparativ cu anul 2021

SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE și SIGNAL IDUNA ASIGURĂRI înregistrează creșteri pe liniile de business strategice, dinamica pozitivă fiind susținută de portofoliul extins care acoperă acum o gamă largă de produse de asigurări, adaptate tuturor nevoilor pieței. 

Pentru SIGNAL IDUNA, 2022 a însemnat un an important în ceea ce privește dezvoltarea strategică pe piața din România, prin finalizarea procesului de achiziție și demararea procesului de integrare a companiei SIGNAL IDUNA ASIGURĂRI, fostă ERGO Asigurări. Portofoliul de produse include acum și segmente ce vizează asigurările generale, punând astfel bazele unei creșteri continue și solide, pe termen lung. SIGNAL IDUNA pune în centrul activității clienții, oferindu-le produse și servicii relevante, accesibile și la un nivel ridicat de calitate. 

Compania SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE, cu expertiză extinsă în segmentul asigurărilor de sănătate și viață, a înregistrat un volum al primelor brute subscrise de 205 milioane de lei, cu 45% mai mult în comparație cu anul precedent.

Principalul motor de creștere a fost segmentul asigurărilor de sănătate de grup, care a atins un volum de prime brute subscrise de 180,5 milioane de lei, în creștere cu 40% față de anul 2021, compania păstrând astfel, pentru al treilea an consecutiv, poziția de lider al clasamentului asigurătorilor de sănătate, conform ultimului raport emis de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Segmentul asigurărilor individuale de sănătate a înregistrat, de asemenea, o creștere de 16% față de anul precedent. Compania pune la dispoziție prin partenerii de distribuție produse complexe la un cost accesibil, care acoperă cele mai importante și actuale nevoi pentru persoanele fizice: servicii în ambulatoriu, de spitalizare și intervenții chirurgicale și chiar în cazul unui diagnostic cu cancer.

Conform rezultatelor, valoarea costurilor plătite pentru serviciile medicale accesate (valoarea daunelor plătite) s-a ridicat, în 2022, la aproximativ 110 milioane de lei, în creștere cu 26% față de 2021, ceea ce arată că SIGNAL IDUNA răspunde prompt nevoilor și așteptărilor clienților săi, plata indemnizațiilor fiind dovada impactului companiei în îmbunătățirea stării de sănătate a românilor. Cele mai accesate servicii medicale au fost serviciile de prevenție, urmate de cele de spitalizare și intervenții chirurgicale.

Din anul 2021, compania oferă clienților și un produs de asigurare de viață cu componentă investițională. În anul 2022 numărul contractelor noi a înregistrat o creștere de 85% față de anul precedent, confirmându-se astfel, atenția tot mai mare pe care românii o acordă atât protecției împotriva riscurilor, cât și investițiilor și preocuparea pentru calitatea vieții.

SIGNAL IDUNA ASIGURĂRI a înregistrat în 2022 o creștere de 30% a volumului de prime brute subscrise comparativ cu anul 2021, ajungând la un rezultat de 70,3 milioane de lei.

SIGNAL IDUNA ASIGURĂRI are un portofoliu echilibrat, în linie cu strategia companiei. Toate liniile de business au înregistrat evoluții pozitive, rezultate semnificative fiind remarcate în segmentul non-auto, comparativ cu anul precedent: cu 89% mai mult pentru segmentul de asigurări de răspunderi profesionale și generale, cu 36% mai mult pe liniile de incendiu și alte riscuri și cu 21% mai mult pentru segmentul de asigurări de locuințe.

Evoluția din anul 2022 ne arată că eforturile SIGNAL IDUNA s-au concretizat în rezultate foarte bune, ceea ce demonstrează că suntem un partener de încredere, care răspunde cu succes provocărilor pieței asigurărilor. Odată cu extinderea către asigurările generale suntem prezenți cu oferte relevante pentru toate categoriile de clienți, venind în sprijinul acestora cu soluții flexibile, la costuri corecte pentru riscurile asumate, dar și cu o calitate ridicată a serviciilor.

Echipa SIGNAL IDUNA este permanent atentă la nevoile clienților, oferindu-le produse ușor de accesat. Prin investițiile în tehnologie și importanța pe care o acordăm pregătirii continue a specialiștilor noștri, ne dorim să continuăm acest parcurs de creștere sustenabilă pe termen lung, pe toate liniile de business strategice.

 Aceeași abordare ne caracterizează și în relațiile durabile cu partenerii de distribuție, alături de care inovăm constant, adaptându-ne permanent trendurilor pieței de asigurări din România”, declară Tiberiu Maier, Președinte al Directoratului SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE și al Consiliului de Administrație SIGNAL IDUNA ASIGURĂRI. 

SIGNAL IDUNA este prezentă în acest moment pe piața din România cu o ofertă mult mai variată de produse și servicii, atât pe segmentul dedicat persoanelor fizice cât și pe segmentul clienților de tip Corporate și IMM.  Soluțiile de asigurare puse la dispoziție de SIGNAL IDUNA, prin cele două companii, adresează acum nevoi specifice de protecție prin asigurare pentru ambele segmente de clienți.

Despre SIGNAL IDUNA

Grupul SIGNAL IDUNA este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Germania.

Fondat în urmă cu peste 110 ani, Grupul SIGNAL IDUNA și-a câștigat o reputație excelentă ca furnizor puternic și de încredere pentru asigurări și servicii financiare, oferind o gamă largă de soluții (asigurări, servicii bancare și investiții) clienților individuali și corporate. Conduita comercială a SIGNAL IDUNA este orientată către succesul pe termen lung și se bazează pe satisfacerea nevoilor clienților și pe dezvoltarea pieței, pe inovație și independență financiară.

În prezent, SIGNAL IDUNA este prezentă pe piețele de asigurări din Germania, Polonia, Ungaria și România. Pe piața locală, SIGNAL IDUNA și-a început operațiunile în anul 2008. Portofoliul companiei include: asigurări de sănătate private pentru familie și pentru companii, asigurări de viață, asigurări de accident. SIGNAL IDUNA oferă soluții de reasigurare, analiză și servicii de consultanță în ceea ce privește subscrierea riscului pentru gestionarea optimă a asigurărilor de sănătate.

În 2022, compania de asigurări SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE a finalizat tranzacția celor două companii SIGNAL IDUNA ASIGURĂRI și SIGNAL IDUNA ASIGURĂRI DE VIAȚĂ și a demarat procesul de integrare a acestora. Expertiza SIGNAL IDUNA este susținută de acoperire la nivel național și de o experiență digitală simplificată și atractivă pentru clienți.

Pentru mai multe informații puteți vizita website-ul companiei www.signal-iduna.ro.