LDV Exchange atrage o rundă de finanțare de la investitori strategici și devine TOKERO

 • LDV Exchange, unul dintre cele mai populare exchange-uri cu criptomonede din România atrage o primă rundă de finanțare și devine TOKERO.
 • Răzvan Munteanu, Cristian Onețiu și Avi Cicirean susțin TOKERO în calitate de investitori.
 • Pe lângă varietatea criptomonedelor disponibile, TOKERO vine și cu primul Token USDT (United States Dollar Tether).
 • Platforma integrează și o componentă educațională.

Piața de Crypto și Blockchain asistă astăzi la o schimbare importantă prin implementarea unui produs inovativ: LDV Exchange, unul dintre cele mai populare exchange-uri cu criptomonede din România, devine TOKERO. Platforma de tranzacționare TOKERO este primul proiect de acest tip care are și o componentă educațională încorporată și care aliniază România la nivel global ca experiență de utilizare, rapiditate de tranzacționare, siguranță și listare de produse. TOKERO, care beneficiază de o echipă unică, din punct de vedere al modelului de business, va oferi utilizatorilor o multitudine de oportunități de a obține independență financiară, prin diferite tipuri de investiții.

În webinarul Explore the latest innovative projects in Cryptoland care a avut loc marți, 18 mai, de la ora 19:00 și care a fost moderat de George Buhnici, fondatorul hubului Cavaleria.ro, Marius Morra și Sabin Simionescu, fondatori TOKERO, au făcut trei anunțuri importante: atragerea unei prime runde de investiții cu investitori strategici, rebrandingul LDV Exchange în Tokero, care se va produce gradual în următoarele 12 zile, și susținerea investitorilor care s-au alăturat TOKERO – Răzvan Munteanu, CEO și cofondator Stakeborg, Cristian Onețiu, antreprenor, business mentor și cofondator al companiei Life Care și Avi Cicirean, fondator și General Manager Brand Minds. „O rundă de investiții este un pas foarte important în viața oricărui start-up, pentru că înseamnă în primul rând confirmări și faptul că ne putem dezvolta mult mai rapid decât am făcut-o până acum. Ne-am dorit foarte mult aceste confirmări, ele s-au concretizat acum, în urma unor ani intenși de muncă și ne bucurăm că avem în echipă și alături de noi trei antreprenori atât de valoroși, ca nivel de experiență”, a declarat CEO-ul și confondatorul TOKERO, Marius Morra (foto).

Unul dintre cei mai tineri antreprenori și specialiști din domeniul Crypto și Blockchain din România, Morra susține necesitatea unei astfel de platforme în România, într-un domeniu în plină dezvoltare: „Scopul nostru, cu platforma TOKERO este acela de a optimiza procesul de tranzacționare și schimb de Crypto. Și, de asemenea, de a susține procesul de educare și informare a tuturor utilizatorilor și a celor pasionați de această tehnologie, într-un limbaj accesibil, indiferent de experiența pe care o au în domeniu, de pregătirea profesională sau de vârstă. Lumea evoluează, trăim vremuri în care progresul se face cu o viteză uimitoare, pentru a ne face viața mai ușoară. Blockchain și criptomonedele vin să aducă transparență, rapiditate și costuri scăzute într-un sistem financiar care pare depășit de viteza cu care evoluează societățile. TOKERO înseamnă, și prin numele său, Token Route sau altfel spus călătoria exploratorilor către zone noi, către independență financiară și oportunități. În același timp, RO înseamnă, desigur, și România și că acest proiect, care ne dorim să ajungă în cât mai multe locuri din lume, este început aici”.

La rândul său, Sabin Simionescu, cofondator și CTO TOKERO, unul dintre cei mai  apreciați programatori de business din România, cu o carieră îndelungată în domeniul informaticii și o experiență bogată în Web, Crypto și Blockchain, adaugă un alt element de unicitate al proiectului: cel mai eficient tip de antreprenoriat de profil, atât ca business, cât și ca implementare tehnică. „Acest model de integrare pe care l-am creat ca echipă, in-house, cu externalizări inițiale minime, ne-a permis să construim un produs asupra căruia avem o perspectivă aprofundată și comunicare internă rapidă. Împreună putem lua orice decizie, direct în baza experienței fiecăruia din proiectele precedente. Ne-am specializat fiecare și în domeniile adiacente, contabilitate, legislație, marketing, investiții, iar deciziile importante în companie sunt luate cu ochii pe indicatori, pe modelul data-driven-company”, atribute care se reflectă în predictibilitate, calitatea serviciilor oferite utilizatorilor, în accesibilitatea  crescută la acestea și în standardele înalte de dezvoltare și implementare ale produsului, în economia Crypto.

Cei doi creatori au pornit de la experiența platformei LDV Exchange, dezvoltată împreună încă din 2017 și care s-a dovedit un start-up de tehnologie de succes în Crypto și Blockchain, din România. După 4 ani, „TOKERO reprezintă un pas firesc în evoluția unui astfel de proiect, un rebranding realizat nu doar pentru creșterea pe piața din România, dar și pentru a se alinia la nivel european și global, atât ca funcționalitate, cât și ca servicii și rapiditate, cu piețele și produsele externe”, explică Sabin Simionescu (foto).

În ceea ce privește evoluția și investiția în TOKERO, Cristian Onețiu (foto jos) declară: „Anunțam în urmă cu ceva timp că am pornit în această călătorie, în descoperirea noii tehnologii Crypto și Blockchain și a felului în care ea se poate implementa în domeniul antreprenoriatului. În plus, am considerat necesar și util să împărtășesc și altor antreprenori din comunitatea noastră toate lucrurile interesante pe care le descopăr. Și astfel să învățăm și să creștem împreună. Investiția în TOKERO este pentru mine un pas firesc în această călătorie și într-una dintre cele mai mai eficiente, ușor de folosit și actuale platforme, care ne ridică la același nivel de tranzacționare și dezvoltare cu alte țări în care tehnologia Crypto și Blockchain devin o realitate curentă”.

La rândul său, Avi Cicirean (foto jos) precizează că „tehnologia blockchain este revoluționară. Cred că promovarea unor astfel de proiecte tehnologice poate să aducă plus valoare umanității.

Ce oferă TOKERO și ce îl recomandă ca cel mai nou și inovativ produs din România, pe piața Crypto?

 1. Platforma cu cea mai bună și intuitivă experiență de utilizare, cu o interfață simplă și ușor de accesat. Designul a fost conceput în așa fel încât orice utilizator poate învăța să folosească sistemul digital pentru a tranzacționa într-un timp foarte scurt.
 2. Rapiditate a fluxurilor și operațiunilor
 3. Comisioane mici de tranzacționare
 4. Lansare și listare periodică de proiecte noi de criptomonede.
 5. Serviciu clienți foarte prompt – disponibilitate, transparență și deschidere în comunicarea cu clienții pentru orice serviciu, atât pe platformă, cât și pe toate canalele Social Media.
 6. Proces riguros de selectare și listare de Tokens, realizat de o echipă de experți care analizează piața și aplică produselor alese o grilă de factori de aprobare, bazată pe scalarea tehnologiei.
 7. Componentă de informare despre noua tehnologie prin proiectarea, dezvoltarea și integrarea proiectului de educație despre finanțe digitale, ro, creat tot de echipa Morra și Simionescu. „Partea aceasta a venit tot ca o nevoie a celor care voiau să înțeleagă mai bine fenomenul și care voiau să investească, dar care nu știau de unde să înceapă și cu ce anume. De aceea am gândit lucrurile sub forma unui curs pentru începători care este pus la dispoziție pe platformă, în mod gratuit, și care face o introducere în lumea Crypto cu termeni simpli, ușor de înțeles și cu o probă practică, pentru a vedea exact cum funcționează”, detaliază Morra.

Platforma TOKERO va fi implementată gradual, în următoarele zile, pentru a face o tranziție firească utilizatorilor actuali ai LDV Exchange, iar dintre noutățile anunțate acum, prima va fi listarea unui token de tip stablecoin – Tether (USDTt) și cu o serie de concursuri cu următorii tokens care vor fi listați.

Cei care vor să afle mai multe detalii despre noul produs, pot urmări înregistrarea webinarului Explore the latest innovative projects in Cryptoland și pot începe prima lor experiență în tehnologia Crypto și Blockchain alături de o echipă de experți în acest domeniu.

 

Fondatori TOKERO

Marius Morra – CEO/ cofondator TOKERO

Unul dintre cei mai tineri antreprenori din domeniul Crypto și Blockchain, Marius Morra este CEO și cofondator TOKERO – cea mai nouă, simplă, rapidă și sigură platformă de tranzacționare Crypto din România. Cu o experiență de peste 10 ani în antreprenoriat și consultanță de business, el a obținut peste 10 milioane de euro fonduri nerambursabile pentru clienții săi, între 2011 și 2017. A organizat, de asemenea, seminarii și cursuri de consultanță pentru mai mult de 1.500 de antreprenori. Din 2017, împreună cu Sabin Simionescu, a pus bazele start-up-ului de tehnologie LDV Exchange, una dintre cele mai cunoscute platforme de tranzacționare Crypto, rebranduită sub numele TOKERO din mai 2021.

Marius este ambasador și unul dintre cei mai recunoscuți specialiști ai noii tehnologii, speaker și promotor al industriei Crypto și Blockchain. De asemenea, tot împreună cu Sabin Simionescu a creat și platforma https://primacriptomoneda.ro/, un program de educație Crypto personalizat, simplu și atractiv pentru toți cei care vor să învețe despre domeniu și despre tranzacționarea Crypto, acum parte din TOKERO.

Morra a absolvit Facultatea de Științe Politice din Craiova, este pasionat de dezvoltare personală, Marketing și Vânzări și se caracterizează ca un cititor avid și un autodidact.

 

Sabin Simionescu – Chief Tehnology Officer (CTO) și cofondator TOKERO

Cu o carieră îndelungată în domeniul informaticii, Sabin Simionescu este unul dintre cei mai buni programatori de business din România, cu o vastă experiență în Web, Crypto și Blockchain. Sabin a descoperit pasiunea pentru lumea tehnologiei încă din copilărie. La 4 ani atingea prima dată tastatura, iar la 12 ani scria primele linii de cod de programare. La aproape 16, el avea primul job, o colaborare cu o companie internațională care realiza software la comandă din SUA.

În 2010 și-a deschis propria firmă de freelancing pentru dezvoltare produse software și aplicații web, iar din 2017 a creat și implementat LDV Exchange, împreună cu Marius Morra. A urmat cursurile liceului de Informatică din Craiova și ale Facultății de „Automatică, Calculatoare și Electronică” din același oraș, unde a fost și profesor asistent universitar timp de 3 ani. În prezent, este în curs de a obține titlul de doctor, cu lucrarea „Recommender Systems for Education and Employment”.

Acest parcurs și specializarea sa au însemnat o muncă asiduă de dezvoltare și autoeducare de mai bine de 20 de ani și un proces continuu de învățare și aprofundare a domeniului de expertiză, dar și a celor conexe de business. Pentru proiectul TOKERO, el s-a specializat în contabilitate, marketing și legislație, astfel încât să aibă o perpectivă a întregului domeniu Crypto, a business-ului și a pieței. Și pentru că lectura și informarea se potrivesc perfect cu tehnologia, dar mai puțin cu traficul și cu timpul petrecut la volan, Sabin a găsit o cale de a rămâne conectat cu pasiunile sale. În 6 ani a ascultat aproape 300 de audiobook-uri în trafic, adunate în profilul de GoodReads.com, acoperind zone diferite de educare – de la beletristică, la cărți de specialitate.