PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL lansează, în premieră în România, primul call-center în care foștii pacienți devin mentorii pacienților care luptă cu obezitatea

Pacienții operați în Centrul de Excelență în Chirurgia Obezității răspund la toate întrebările pe care le pot avea viitorii pacienți

PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL, parte a rețelei de sănătate Regina Maria, liderul serviciilor medicale private și furnizorul cu cea mai mare cifră de afaceri, a lansat anul acest primul și singurul call-center din România ce oferă suport persoanelor care luptă cu kilogramele în plus. Sub mesajul ”Nu ești singur în lupta cu obezitatea”, programul a înrolat pacienți operați în Centrul de Excelență în Chirurgia Obezității din cadrul spitalului, aceștia devenind astfel mentori pentru cei care suferă de de obezitate și alte afecțiuni asociate.

“Lupta cu obezitatea a devenit din ce în ce mai dificilă, mai ales în această perioadă în care pacienții sunt mai vulnerabili în fața unei infecții virale din cauza afecțiunilor asociate. Ne-am gândit cum să fim alături de aceștia și prin prizma experienței altor pacienți, așa că am lansat un program coerent care să le ofere informații complete, chiar de către aceia care au traversat întocmai aceeași suferință și au trecut prin experiența unei intervenții bariatrice. Sunt recunoscător că avem alături de noi foști pacienți ai PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL, care să ghidezeși alți pacienți să facă o schimbare către o viață mai sănătoasă. Cu aceeași recunoștință spun că am alături, în fiecare zi, o ehipă medicală cu foarte multă experiență, pregătită să îi ajute mereu pe cei care se luptă cu obezitatea și bolile asociate acesteia”, a declarat Prof. Asoc. Dr. Cătălin Copăescu, Director Medical PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL și Chirurg de excelență în Chirurgie Metabolică și Bariatrică.

Majoritatea persoanelor care se confruntă cu obezitatea și pentru care chirurgia obezității ar putea fi o soluție, amână intervenția bariatrică, de cele mai multe ori din cauza unor blocaje emoționale care îi împiedică să vadă beneficiile post-operatorii. Cu aceleași insecurități s-au confruntat și ambasadorii înrolați voluntar în call-center. Foști pacienți ai spitalului PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL, aceștia au ales să le dezvăluie persoanelor care iau în calcul această intervenție pentru a se vindeca de obezitate și afecțiunile asociate, cum au luat decizia de a se opera, ce a însemnat recuperarea pentru ei, care sunt beneficiile operației sau cum s-a schimbat viața lor.

“Adesea, persoanele care se confruntă cu obezitatea simt că au pierdut lupta cu propriul corp. Am simțit asta chiar și eu, e un sentiment firesc după o viață de diete, îngrășat la loc, înfometare și senzația că propriul organism lucrează împotriva ta. Însă în momentul în care îți dai seama că te iubești și îți dorești mai mult pentru tine, alegi drumul spre o viață mai sănătoasă. De când am vorbit pentru prima oară public despre operație, foarte mulți oameni îmi cer să le povestesc traseul meu ca pacient bariatric, ce m-a motivat să mă operez și cum mi-am ales doctorul, dar mai ales cum am reușit să depășesc barierelei psihice cu care mă confruntam înainte. Sunt mândră să fiu parte a inițiativei PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL de a crea un canal de comunicare între actualii și viitori pacienți bariatrici, unde cei din urmă pot discuta cu persoane care le înțeleg perfect fricile, pentru că nu demult au fost în locul lor. Și, desigur, mă bucur să fiu parte din acest demers care va oferi cât mai multor oameni viața și sănătatea pe care le merită cu adevărat, spune Navi Ivan, cântăreață și fostă pacientă PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL.

Centrului de Excelență în Chirugia Obezității din cadrul PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL i-au trecut pragul aproape 10.000 de pacienți care au primit, pas cu pas, tot sprijinul de care aveau nevoie în lupta cu kilogramele în plus. Centrul are o echipă medicală multidisciplinară cu o vastă experiență în tratarea obezității și afecțiunilor asociate, prin intermediul chirurgiei bariatrice si metabolice. Astfel, pacienții care aleg această intervenție au alături medici chirurgi, nutriționiști, gastroenterologi, imagiști, psihologi și anesteziști. Fiecare pacient este apoi atent monitorizat pentru o perioadă nedeterminată de timp, astfel încât rezultatele să fie benefice și să ajungă la obiectivul propus.

Pentru a discuta cu unul dintre ambasadorii programului, persoanele interesate pot programa o discuție telefonică accesând Bariatrie.ro/ambasadoribariatrici sau prin apel la *8700, de luni până vineri, între orele 11:00 și 21:00.

Centrul de Excelență în Chirurgie Metabolică și Bariatrică din cadrul PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL este singurul din Europa de Est și beneficiază de dublă acreditare și recunoaștere internațională: europeană și americană. Certificările au fost acordate pe baza mai multor criterii: expertiza personalului medical, numărul de cazuri tratate, istoricul pacienților și dotările spitalului ce asigură circuite dedicate pacientului bariatric pentru investigații, tratament și urmărire. Peste 80% dintre pacienții tratați cu succes de obezitate, s-au prezentat și cu afecțiuni asociate, pecum diabetul zaharat de tip 2, care s-au ameliorat până la vindecarea operației.

Despre Ponderas Academic Hospital, parte a rețelei de sănătate REGINA MARIA 

Ponderas Academic Hospital este singurul spital privat din România cu 8 acreditări internaționale care pune la dispoziție servicii medicale complete, integrate (spital, policlinică, imagistică) și acoperă toate specialitățile medicale și chirurgicale. Ponderas are o capacitate de 250 de paturi, 50 de cabinete medicale, 12 săli de operație, laborator de imagistica si analize precum și un centru de training dedicat pentru instruirea medicilor în proceduri laparoscopice, robotice și endoscopice. Echipa medicală este formată din 250 de doctori și 270 asistenți, care tratează peste 250.000 de pacienți pe an și care, au realizat peste 35.000 de intervenții chirurgicale minim invazive, peste 1.200 intervenții robotice și aproape 10.000 de intervenții bariatrice.

 

Despre Rețeaua de sănătate REGINA MARIA

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA este liderul serviciilor medicale private din România. 

Recunoscută pentru calitatea serviciilor medicale, REGINA MARIA este singurul operator care deține trei spitale cu acreditări internaționale. Prin cele 13 acreditări deținute – o performanță unică în Europa Centrală și de Est, REGINA MARIA demonstrează constant angajamentul său pentru excelența medicală și siguranța îngrijirii pacienților. 

REGINA MARIA este singura companie de servicii medicale din România care a preluat în totalitate și a integrat cu succes peste 30 de alți jucători de pe piață, având o prezență proprie în 20 de județe și acoperire națională prin intermediul celor peste 310 clinici partenere. Compania reunește aproape 7.000 de angajați și colaboratori și oferă servicii complete de spitalizare și chirurgie, maternitate, policlinică, imagistică, laborator și stocare de celule stem, unui număr de peste 4.5 milioane de pacienți. 

Totodată, REGINA MARIA a inovat și segmentul serviciilor medicale pentru companii, lansând în premieră în România conceptul de abonamente corporate, în urmă cu 25 de ani. Mai recent, compania a dezvoltat și pachete medicale specializate pentru IMM și persoane fizice, gestionând în prezent un portofoliu de peste 640.000 de abonamente. În plus, în ultimii 10 ani, REGINA MARIA a investit peste 130 de milioane de euro în dezvoltarea sistemului medical din România, prin modernizarea sau deschiderea de noi locații, achiziția de aparatură performantă și pregătirea echipelor medicale. 

În timpul pandemiei COVID-19, REGINA MARIA a implicat în testare 8 laboratoare de biologie moleculară din Rețea, atingând o capacitate de prelucrare de 3800 teste RT-PCR/zi și procesând până acum peste 450.000 de teste la nivel național.