Wolf Theiss a asistat Sunman Group în legătură cu achiziţia Noriel, retailerul român lider în domeniul jucăriilor și jocurilor

Liderul pieței de retail, distribuție și producție de jucării din Turcia Sunman s-a bazat pe expertiza juridică a Wolf Theiss în ceea ce privește achiziția Noriel, unul dintre cele mai populare și de încredere branduri românești de jucării. Finalizarea tranzacţiei a avut loc în data de 26 iulie 2022.

Sunman Sanayi Mamulleri Ithalat Ihracat ve Ticaret Anonim Sirketi (Sunman Group), cu sediul în Istanbul, care își desfășoară activitatea sub mărcile Sunman și Toyzz Shop, a finalizat cu succes achiziția Noriel Impex SRL, Intertoy Zone SRL şi Toys & Games Industry SRL, de la Jonagold CEE Holding S.a.r.l, deținută de Enterprise Fund VII, un fond de private equity administrat de Enterprise Investors.

Echipa de Corporate / M&A a Wolf Theiss, coordonată de Ileana Glodeanu, a oferit asistență juridică Sunman Group în legătură cu toate fazele achiziției Noriel, de la due diligence-ul juridic pentru toate cele trei entități țintă, la structurarea, revizuirea, negocierea și semnarea contractului de vânzare-cumpărare de părţi sociale și a altor documente tranzacționale.

Sub coordonarea Ilenei Glodeanu, Avocat Partener, împreună cu Senior Associates Luciana Tache şi Mihai Coadă, contribuitori cheie la succesul acestei tranzacții, Wolf Theiss a implicat o echipă mai largă din mai multe grupuri de practică: Corporate / M&A – Senior Associates Cornelia Postelnicu, George Ghitu şi Adina Aurel, Associates Elena Ionaşcu, Iulia Cumpăratu, Alexandru Caleap, Roxana Balica şi Vlad Catană; Real Estate & Projects – Counsel Dana Toma, Associates Alexandru Roman şi Ana-Maria Mustăţea; Employment – Senior Associate Andreea Stan şi Associate Costin Şalaru; Data Protection, IP & TMT – Associate Nina Lazăr; Competition & Antitrust – Associates Maria Ionescu şi Adrian Manolache; Dispute Resolution – Senior Associate Sorin Dumitru şi Banking & Finance – Associate Cătălin Sabău.

Am apreciat foarte mult sprijinul acordat de echipa Wolf Theiss în cadrul acestei tranzacţii extrem de competitive. Prin achiziția Grupului Noriel, o afacere robustă de tip omnichannel cu 88 de magazine moderne situate pe întreg teritoriul României, ne-am îndeplinit obiectivul de a ne extinde acoperirea în afara Turciei, piața românească și din Europa Centrală și de Est având o importanță strategică pentru noi. Dinamica tranzacției a ridicat provocări interesante pentru noi, dar suntem foarte mulțumiți de achiziţia noastră și ne-am bucurat foarte mult de această călătorie, dat fiind profesionalismul și abordarea practică a avocaților noștri„, a declarat Cem Sunman, Chairman Sunman Group.

Ne-am bazat pe expertiza şi profesionalismul Partenerului Ileana Glodeanu și echipei de M&A de la Wolf Theiss, care au fost extrem de importante pentru succesul tranzacției noastre„, a declarat Kerem Goktan, advisor to the board, Sunman Group.

A fost o adevărată plăcere pentru noi să asistăm o afacere de familie precum Suman Group în cadrul primei lor tranzacții pe piața românească de jucării. Suntem foarte recunoscători pentru oportunitatea de a lucra cu un investitor turc de un asemenea calibru”, a declarat Ileana Glodeanu, Avocat Partener şi coordonatoarea practicii Corporate / M&A în cadrul biroului Wolf Theiss din Bucureşti.

 

Sunman Toys, fondată în 1985, în Kadıköy, Istanbul, a fost un pionier în vânzarea de jucării licențiate de renume mondial în Turcia, semnând până în prezent peste 60 de acorduri de agenție cu companii din întreaga lume. În 1996, Sunman a reușit să aducă în Turcia lumea plină de imaginație a personajelor de neuitat ale lui Walt Disney, achiziționând drepturile de licență pentru jucăriile și produsele de cadouri Walt Disney. La începutul anilor 2000, Sunman a inițiat un plan pentru dezvoltarea investițiilor în sectorul de retail. Compania are acum peste 250 de magazine în peste 50 de orașe din Turcia și Cipru.

Noriel este un brand de top pe piața românească de jucării – un one-stop-shop pentru copii și părinții lor. Compania oferă cel mai larg sortiment de jucării, jocuri și alte produse pentru copii din țară. Magazinul său online, cu o creștere rapidă şi foarte eficientă, cu o ofertă și mai largă de produse, este o platformă perfectă pentru a intra pe noi piețe, după cum o demonstrează recenta extindere a companiei în Bulgaria.

 

Despre Wolf Theiss

Fondată în 1957, Wolf Theiss este una dintre cele mai importante firme de avocatură din Europa Centrală și de Sud-Est (CEE/SEE). Ne-am construit reputația pe baza unor cunoștințe locale de neegalat, susținute de capacități internaționale puternice. Cu 362 de avocați în 13 țări, peste 80% din activitatea firmei implică reprezentarea transfrontalieră a clienților internaționali.

În Albania, Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Ungaria, Polonia, Romînia, Serbia, Slovacia, Slovenia şi Ucraina, Wolf Theiss reprezintă companii industriale, comerciale și de servicii locale și internaționale, precum și bănci și companii de asigurări. Combinând dreptul și afacerile, Wolf Theiss dezvoltă soluții complete și constructive pe baza cunoștințelor juridice, fiscale și de afaceri.