Wolf Theiss a asistat un sindicat de bănci cu privire la acordarea unei facilități de credit de 410 milioane EUR către Iulius Group în scopul refinanțării a patru centre comerciale  

Wolf Theiss a acționat în calitate de consilier juridic pentru un sindicat de bănci, format din Erste Group Bank AG, Banca Comercială Română S.A., OTP Bank Nyrt, OTP Bank România S.A. şi Raiffeisenlandesbank Niederösterreich-Wien AG, în legătură cu o facilitate de credit de 410 milioane de euro acordată singurului dezvoltator și operator de proiecte de regenerare urbană cu destinație mixtă din România. Iulius Group va folosi împrumutul pentru a susține planurile de investiții pe termen lung și pentru a-și refinanța rețeaua națională de centre comerciale regionale Iulius Mall, situate în Iași, Cluj-Napoca, Suceava și Timișoara.

Echipa de Banking & Finance din cadrul biroului Wolf Theiss din București, coordonată de Partener Claudia Chiper, a oferit asistență juridică celor cinci bănci finanțatoare pe tot parcursul procesului de negociere, semnare și utilizare a liniei de refinanțare sindicalizată pe termen lung și a documentelor financiare aferente. Claudia a lucrat îndeaproape cu Senior Associates Iuliana Stoicescu şi Alexandru Asaftei şi Associate Cătălin Sabău de la biroul din București în legătură cu toată activitatea tranzacțională, în timp ce Eva Stadler de la biroul din Viena a oferit consultanță creditorilor cu privire la taxa de timbru austriacă aferentă tranzacției.

Suntem bucuroși că am avut ocazia de a susţine una dintre cele mai importante tranzacții imobiliare din România în 2022. Este un rezultat de succes al mai multor echipe din partea Iulius Group, din partea băncilor și a avocaților noștri de la Wolf Theiss, care s-au dovedit a fi cu toții foarte profesioniști, practici și orientați spre soluții„, a declarat Marko Brekič, Industry Lead CRE la Erste Group Bank AG.

Suntem foarte încântaţi că cele cinci bănci implicate s-au bazat pe expertiza Wolf Theiss. Le suntem recunoscători pentru încrederea pe care ne-au acordat-o de a coordona și a contribui la încheierea cu succes a celei mai mari facilități de credit acordată în segmentul centrelor comerciale în România„, a declarat Claudia Chiper, Partener şi Coordonator al practicii de Drept Financiar și Bancar în cadrul biroului Wolf Theiss din București.

 

Despre Wolf Theiss

Fondată în 1957, Wolf Theiss este una dintre cele mai importante firme de avocatură din Europa Centrală și de Sud-Est (CEE/SEE). Ne-am construit reputația pe baza unor cunoștințe locale de neegalat, susținute de capacități internaționale puternice. Cu 362 de avocați în 13 țări, peste 80% din activitatea firmei implică reprezentarea transfrontalieră a clienților internaționali.

În Albania, Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Ungaria, Polonia, Romînia, Serbia, Slovacia, Slovenia şi Ucraina, Wolf Theiss reprezintă companii industriale, comerciale și de servicii locale și internaționale, precum și bănci și companii de asigurări. Combinând dreptul și afacerile, Wolf Theiss dezvoltă soluții complete și constructive pe baza cunoștințelor juridice, fiscale și de afaceri.