Programele de vară Logiscool România integrează activități în aer liber cu sesiuni de programare a roboților, creare de jocuri personalizate și editare de conținut foto-video, dedicate copiilor și adolescenților

Activitățile în aer liber ocupă un loc important în curriculumul programelor de vară Logiscool România din 2022, mai ales după ultimii ani în care interacțiunile au avut loc preponderent online. Școala de programare pentru copii și adolescenți cu vârste între 6 și 17 ani a deschis înscrierile pentru programele de vară, destinate celor care vor să învețe să construiască și să programeze roboți, sa exploreze limbaje de programare și să editeze conținut foto-video. Copiii vor învăța, de asemenea, să creeze jocuri personalizate, folosind diferite instrumente și concepte de design de joc și, pornind de la propriile idei, să creeze conținut cât mai creativ și unic.

Copiii se pot înscrie deja pentru ediția din vară aceasta, care va avea loc între 13 iunie și 1 septembrie, cu programe  disponibile în toate cele 58 de locații Logiscool din țară. Pe lângă adaptarea programelor conform intereselor cursanților, programele din această vară îi așteaptă pe copii și pe adolescenți cu o serie de activități în aer liber, cu scopul de a facilita interacțiunea dintre ei și a stimula dezvoltarea de noi abilități, atât sociale, cât și practice. Până acum, programele de vară Logiscool România au atras peste 10.000 de copii și adolescenți.

Logiscool România dezvoltă permanent noi tematici educative și își adaptează constant curriculumul programelor de vară (limbaje de codare, robotică, creativitate digitală) în funcție de nevoile cursanților. Vara aceasta ne concentrăm în programa noastră pe activități în aer liber, care au rolul de a dezvolta soft skill-urile elevilor. Astfel, prin participarea la programele de vară Logiscool România, copiii și adolescenții au posibilitatea să deprindă atât abilități hard, precum crearea și programarea de roboți, gândirea de jocuri personalizate și editarea de conținut foto-video, cât și abilități soft, prin activitățile de socializare în aer liber și prin cele de autocunoaștere”, spune Indira Abdulvoap, Logiscool România.

Programele de vară Logiscool vin cu noutăți pentru copiii și adolescenții pasionați de programare

În cadrul programelor de vară Logiscool, regăsim de anul acesta programul actualizat al LEGO WeDo Future și Minecraft Orașul Eroilor, prin care copiii și adolescenții vor învăța despre explorarea spațiului prin proiecte aplicate, fiind instruiți să creeze și să programeze propriii roboți astfel încât să devină vehicule de explorare a planetelor.

Capacitățile logice ale copiilor vor fi dezvoltate prin crearea diferitelor moduri funcționale de joc Roblox și prin crearea propriilor jocuri personalizate, învățând astfel limbajul de programare Lua, în cadrul taberei Roblox „Hacker”. Pentru a  exersa gândirea algoritmică a copiilor, părinții îi pot înscrie pe copii la Aventurile LEGO SPIKE. Cei pasionați de fotografie pot aprofunda studiul și pot crea conținut foto-video unic cu ajutorul camerei de la telefonul mobil în cadrul taberei de fotografie și video pe smartphone.

Programele de vară Logiscool sunt organizate pe una sau mai multe zile, în funcție de activitățile alese, dar există și opțiunea modulelor digitale de jumătate de zi, pentru aceia care preferă acest mod de explorare.

La începutul acestui an, Logiscool a primit recunoaștere din partea uneia dintre cele mai prestigioase instituții internaționale de certificare a educației – Education Alliance Finland (EAF) pentru calitatea soluțiilor de învățare. Acest certificat vine în urma unui proces complex de evaluare și confirmă calitatea curriculumului Logiscool și eficiența platformei educaționale oferite. În plus, certificarea EAF demonstrează că Logiscool asigură formarea de competențe digitale și creative, prin cursurile de programare și robotică, atât în cadrul activităților de grup, cât și prin cele individuale.

În România, Logiscool este prezentă acum cu 58 de școli de programare în aproape 40 de orașe, unde copiii și adolescenții își dezvoltă abilități pentru viitor și se formează ca viitori profesioniști pregătiți pentru nevoile din piața muncii, prin structura modulară a programei, cursurile, workshop-urile creative și taberele de vară. Logiscool își propune să încheie acest an cu 72 de școli de programare în România.

Despre Logiscool

Logiscool România oferă cursuri de programare și robotică pentru copii și tineri cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani. Înființată în prima parte a anului 2018, Logiscool România numără deja peste 50 de școli de programare la nivel național și este în continuă expansiune.

Logiscool România face parte dintr-o rețea internațională de centre educaționale, prezentă în 21 țări din Europa, America și Asia. Până acum, peste 100.000 de elevi au participat la cursurile, taberele și evenimentele conexe oferite de Logiscool, descoperind programarea într-un mediu plăcut și inspirațional.